Zomeravond fietstochtje

 

Copyright Bert Spiertz. Geen gebruik van deze foto zonder toestemming.

Dit is Annelies. Op een warme zomeravond fietst zij van Alphen aan de Rijn naar Bodegraven. Haar ene oma woont in Alphen en in Bodegraven wonen opa en oma van vader’s kant. Zij bezoekt beide grootouders iedere week op dezelfde avond.

Een heerlijke fiets-ritje, op zo’n zwoele windstille avond in de fantastische zomer van 2010.

Ze is 25 jaar. En dat is de reden dat ik haar fotografeerde. Mijn fotobureau Hollandse Hoogte is vanwege het feit dat het binnenkort 25 jaar bestaat een uniek fotoproject gestart waarin een groot aantal fotografen een dag van iemand van 25 jaar in beeld brengen.

Een foto als deze zou je moeilijk in het voorbijgaan, toevallig, maken. We hebben onderweg een geschikte plek uitgezocht met een mooie open achtergrond. Daar moest Annelies een aantal keren komen langs fietsen over de dijk terwijl ik mijn camera met haar fietsrichting mee trok. Ik wilde de zon op haar gezicht en de zon stond in het westen. Daarom fietst zij op de foto eigenlijk de andere kant op,van Bodegraven naar Alphen dus.

Nog iets dat niet klopt is natuurlijk die ietsje scheve horizon. Die ontstond toevallig, maar ik vind het wel wat hebben. Bergaf fietst nog wat fijner.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf jarenlang woonachtige geweest in Utrecht, sinds begin 2015 woont hij in Arnhem. Hij fotografeert journalistiek en reportageseries voor algemeen gebruik door de media voor fotobureau Hollandse Hoogte. Daarnaast maakt hij in opdracht portretfoto's en reportages op sociaal gebied voor diverse maatschappelijke organisaties, adviesbureau's en bedrijven. Tenslotte is hij gepassioneerd reiziger en maakt in het buitenland documentair getinte reisfoto's en series. Bert Spiertz is a professional photographer, living in the city of Utrecht in the Netherlands where he works as a photojournalist and makes portraits and photo reports for institutions and companies. When travelling abroad he works on documentary travel photography
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s