Afscheid van Anton

Copyright Bert Spiertz. Geen gebruik van deze foto’s zonder toestemming

Op 30 augustus vanaf zeven uur ‘s avonds wordt in de sportschool van Anton Geesink in Ondiep gelegenheid gegeven om afscheid te nemen van de overleden ex-judoka. Als ik om vijf voor zeven aankom staat er al een rij van dertig meter voor de ingang. Het is indrukwekkend. Geesink was een ouderwetse volksheld die zijn geboortestad trouw bleef en zelfs aan de rand van zijn oude volkswijk Ondiep bleef wonen.

Het waren dan ook vooral veel gewone Utrechters die afscheid kwamen nemen. Hij was wereldberoemd, als Olympisch kampioen en later als bestuurslid van grote sport-organisaties. Maar hier was het vooral een bekende Utrechter en een echte “working class hero” om wie werd gerouwd.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s