Megacity Cairo

Over een paar dagen zit ik in Beiroet. Weer terug in het Midden Oosten.

Voor een deel weet ik al wat me te wachten staat: de verkeerschaos, alom getoeter, de strijd tussen automobilisten en voetgangers waarbij de laatsten de hazen van de straat zijn die toch bijna altijd veilig de overkant halen. En verder: het verleden van de stad, de vernietiging en wederopbouw die maar steeds doorgaat, de contrasten tussen traditioneel en modern waar iemand die nooit in de Arabische wereld is geweest geen idee van heeft.

Alleen maar door goed te kijken kun je enigszins een idee krijgen wat voor organisme zo’n stad is. Daarom kijk ik even wat beelden terug van een andere stad in de regio: Cairo.

De Egyptische hoofdstad is een van de grootste megasteden ter wereld. Hierbij een ode aan de eeuwige stad in een paar foto’s.

Alle foto’s copyright Bert Spiertz. Gebruik zonder toestemming is verboden

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s