Overstroming van de Maas in 1993

De afgelopen dagen was het weer hoog water in de grote rivieren. Hier en daar was flinke overlast. Maar het was niks vergeleken met de situatie in 1993, nog voor de dijkverzwaring  en het creëren van overloopgebieden.                                                          Deze foto’s maakte ik toen in Roermond. Een deel van de stad en het land daarom heen stond blank.

Fotojournalisten fotografeerden toen nog voornamelijk in zwart-wit.  Na het maken van de foto’s moest ik weer snel naar huis om de films te ontwikkelen en in de doka afdrukken te maken die ik vervolgens snel naar verschillende kranten en fotobureau Hollandse Hoogte moest brengen.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s