Nederland schreeuwt

Op 20 november om 16 uur schreeuwde Nederland om een fatsoenlijk cultuurbeleid. De regering Rutte wil 8% bezuinigen op de totale begroting. Ook de cultuursector zal moeten inleveren en doelmatiger met subsidies leren omgaan. Ik  citeer een van de sprekers op de manifestatie: “De sector kunst en cultuur wordt echter niet voor 8% maar voor 45% gekort. ” Als dat zo is wordt dat dus terecht onevenredig genoemd.

Het gaat echter niet alleen om het geld. De bezuinigingsplannen worden op een tendentieuze manier begeleid door verdachtmakingen als “elite-speeltjes, linkse hobby, de subsidiekraan”. Nog meer dan om het geld gaat het om de mentaliteit die daaruit spreekt. Een overheid die cultuur verdacht maakt, dat is gewoon eng.

In Arnhem verzamelde zich in en rond het Musis Sacrum een menigte die met veel plezier een woeste schreeuw van woede aanhief.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s