vogelhuisjes inplaats van stoplicht

Sinds juni zijn de stoplichten op het Neude in Utrecht weg gehaald om de doorstroming van het fietsverkeer te bevorderen. Uit onderzoek van de Fietsersbond was gebleken dat verkeerslichten een belangrijke bron van hinder zijn voor fietsers.  De palen waarop de verkeerslichten stonden bleven staan voor als het experiment later zou worden terug gedraaid. Sindsdien stonden die palen daar onthoofd en nutteloos tot iemand op het idee kwam om ze te voorzien van vogelhuisjes.

Zo is er nu een grachtenpandje met trapgevel beschikbaar voor vogels die graag midden in de stad willen wonen. Voor nog ambitieuzere vogels is er zelfs een replica van de dom beschikbaar.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s