Vrijwilligerswerk in Ghana

Ik vertelde in de vorige post al dat mijn dochter Sarah een tijdje in Nepal gaat werken als vrijwilliger, onder andere bij de training van onderwijzers. Je ver weg ergens voor gaan inzetten is geen zeldzaamheid meer tegenwoordig want het doen van vrijwilligerswerk in een – meestal – derde wereldland is ongelooflijk populair.

Precies twee jaar geleden reisde ik naar Ghana om jonge Nederlandse vrijwilligers te fotograferen en te interviewen die in Tamale werkten voor de organisatie Vrijwillig Wereldwijd. Ik trof onder andere Evelien die bijles Engels gaf aan kinderen en Hester die assisteerde in een poli voor zwangere vrouwen en kinderen.                                                       Uit de gesprekken bleek mij dat de vrijwilligers het vooral een leerzame ervaring  voor henzelf vinden. Dat ze bovendien het gevoel hebben iets nuttigs te doen is mooi meegenomen.  Ook is het een manier om naar een ver land te reizen en de lokale  bevolking te leren kennen, inplaats van als toerist en dus relatieve buitenstaander.

klik op een foto voor vergroting

ps: wil je een foto van mijn blog downloaden, laat mij dat dan even weten.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s