Basisschool in actie tegen uitzetting Angolese vader

Kinderen, ouders en leerkrachten van de Utrechtse basisschool de Koekoek hebben vandaag geprotesteerd tegen de dreigende uitzetting van de Angolese vluchteling Simao Andre Mopidi. Twee kinderen van Mopidi zitten op De Koekoek.

“Mopidi werd opgepakt toen hij zich bij Burgerzaken wilde inschrijven op het adres van zijn vrouw en drie kinderen. Burgerzaken constateerde dat er iets niet klopte met het paspoort van Mopidi en schakelde daarom de vreemdelingenpolitie in. Die hebben vervolgens de Angolees gearresteerd. De vrouw van Mopidi is al twaalf jaar in Nederland en heeft op basis van de gedoogregeling samen met haar drie kinderen een verblijfstatus gekregen. Mopidi woont al tien jaar in Nederland maar kwam net een paar weken tekort om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning.” (citaat nieuwssite De Stad Utrecht)

De kinderen van De Koekoek liepen eerst een sponsorloop voor het schoolgebouw. Vervolgens liepen ze in een stoet, voorafgegaan door muzikanten op een bakfiets, naar het stadhuis om aan burgemeester Wolfsen een petitie tegen de uitzetting van Mopidi te overhandigen. Deze beloofde zijn steun om de uitzetting van vader Mopidi tegen te houden.

Er mogen geen gezinnen meer uit elkaar worden gerukt omdat het asielbeleid van minister Leers nu eenmaal de regels toepast en daarbij de menselijkheid uit het oog dreigt te verliezen.

zie hieronder de volledige diaserie over het protest tegen de uitzetting van Mopidi

Wil je foto’s van mijn blog gebruiken, neem dan even contact op in verband met copyright

Deze slideshow vereist JavaScript.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s