Sangam in India

Slideshow of the Sangam near the city of Allahabad where two holy rivers Ganges and Yamuna meet

Allahabad 29 maart 2011

Vanmorgen vroeg opgestaan om naar de Sangam te gaan. Dat is de plek buiten Allahabad waar de Ganges en de Yamuna samen vloeien. Een heel oude heilige plek, al minstens vierduizend jaar.        Ik stapte achterop een fietsriksja, een half uur hobbelen de stad uit. Natuurlijk aan het eind van de rit weer de gebruikelijke woordenwisseling over de prijs. Ik betaal graag ietsje meer dan de gemiddelde Indier, maar ik laat me niet graag leeg schudden.

In de verte glinsterde het water van de Ganges, ik stond aan de oever van de Yamuna. Bootmannetjes boden een tochtje aan naar de plek waar de twee rivieren elkaar onmoeten maar ik ontdekte dat ik mijn money belt op mijn kamer had laten liggen. Een goed excuus om niet op een bootje te hoeven met alle geruzie over rupees die dat weer geeft.

Groepjes pelgrims gingen wel aan boord, sommige in het wit gekleed, andere als sadhu’s in oranje, vooral veel oudere mensen. Vergeefs zocht ik een jonge Indier in kostuum, die ik voor mijn fotoserie over de middenklasse had  kunnen gebruiken.

Hier op de Sangam van Ganges en Yamuna  is India nog steeds zoals het altijd was.  Een windvlaag stak op en ik zag door het dwarrelende stof een  mooi vervaagd beeld van wapperende gewaden, vlaggetjes en bootjes op de rivier. Koeien scharrelden in het afval, een kind achtervolgde me om een rupee en een groepje sadhu’s rookte in de schaduw van een stalletje een pijpje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s