Cricketfeest in India

Het was voor veel Indiërs net zo iets als het WK voetbal voor ons. De World Cup Cricket die eens in de vier jaar wordt gehouden en dit jaar was India het gastland.                    Cricket is in India de belangrijkste sport, net als in veel voormalige Britse koloniën. Ik moet toegeven dat ik er geen kaas van heb gegeten. Zo’n match kan vele uren duren en er gebeurt maar heel af en toe iets dat belangrijk lijkt. Maar dat zal wel mijn onwetendheid zijn. Ik ben meer van het voetbal: twee keer drie kwartier en klaar.

In ieder geval ging zowat heel India al vorige week woensdag uit zijn dak toen aartsrivaal Pakistan in de halve finale werd verslagen en zaterdag was het helemaal jubel toen in de finale Sri Lanka werd verslagen en India voor het eerst sinds 1983 de World Cup had veroverd.  Veel mensen keken samen op straat of in een winkeltje waar een TV stond.          De euforie was vergelijkbaar met die er zou zijn geweest wanneer Nederland de afgelopen WK-finale wél had gewonnen. Ik was de dag erna in Delhi waar ik deze vreugde-optocht tegen kwam. Aanhangers van de Hare Krishna Movement dansten en chantten het hardst, die zijn het gewend per slot van rekening. Maar ook de overigen maakten er een leuk feestje van waaronder opvallend veel vrouwen, die natuurlijk apart liepen van de mannen.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s