Kledingbank

In diverse Nederlandse steden bestaat een kledingbank. Daar kunnen mensen met een laag inkomen terecht voor kleding, mits ze zijn doorverwezen door de Sociale Dienst of een andere instelling. Iedereen die kleren over heeft hoeft die niet weg te gooien maar kan ze naar de kledingbank brengen. Daar sorteren vrijwilligers de aangeleverde kleren. Ze laten alleen de kleren die in zeer goede staat zijn over en dat zijn er nog heel veel.                          In opdracht van het blad Vakwerk maakte ik afgelopen weken een fotoreportage over de kledingbanken in Arnhem en Amersfoort.

Hierbij enkele beelden uit die serie.

downloaden zonder toestemming is verboden

downloaden zonder toestemming is verboden

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kledingbank

  1. marcusampe zegt:

    Kleding en voedsel banken zijn een pleister op de wonde. Als wij niet opletten gaan de recyclage winkels of kringloopwinkels vlug hun goederen de deur zien uitlopen. Steeds meer mensen moeten de eindjes moeilijker aan elkaar knopen.

  2. pheirman zegt:

    Alle lof voor initiatieven als deze, maar dit wijst vooral op een gebrek aan sociaal beleid. Mensen in armoede moeten kunnen overleven en dan zijn kledingbanken een bittere noodzaak, maar ze zullen de armoede helaas niet de wereld uit helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s