Beiroet, gedenkplaats van Hariri

In Leidschendam zetelt het Internationaal Strafhof dat onderzoek doet naar de bomaanslag op de Libanese president Hariri die daarbij in 2005 om het leven kwam.

Hariri was de man die Libanon na een zeer moeizaam vredesproces naar een nieuwe toekomst leek te gaan leiden. Zijn dood veroorzaakte een diepe schok en tot op de dag van vandaag is niet opgehelderd wie precies achter de aanslag zat. Zijn grootste politieke tegenstander was Hezbollah, een door Iran en Syrië gesteunde politieke beweging die onder de sjiieten in Libanon veel aanhang heeft. Hezbollah heeft echter altijd ontkend iets met de aanslag te maken te hebben. Maar onlangs heeft het Hof in Leidschendam vier leden van Hezbollah aangeklaagd en om uitlevering van deze mannen gevraagd, hetgeen door de huidige Hezbollah-gezinde president Mikati geweigerd wordt.                                       Daarmee dreigt er weer een nieuwe politieke crisis in dit zo verdeelde land.

Midden in de stad, in de schaduw van de immense Mohammad Al Amin moskee, is een provisorische gedenkplaats voor Hariri ingericht in een soort tent.                                      Ook de definitieve gedenkplaats voor de vermoorde president is al jaren onderdeel van de politieke strijd.

Het hof in Leidschendam heeft

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf jarenlang woonachtige geweest in Utrecht, sinds begin 2015 woont hij in Arnhem. Hij fotografeert journalistiek en reportageseries voor algemeen gebruik door de media voor fotobureau Hollandse Hoogte. Daarnaast maakt hij in opdracht portretfoto's en reportages op sociaal gebied voor diverse maatschappelijke organisaties, adviesbureau's en bedrijven. Tenslotte is hij gepassioneerd reiziger en maakt in het buitenland documentair getinte reisfoto's en series. Bert Spiertz is a professional photographer, living in the city of Utrecht in the Netherlands where he works as a photojournalist and makes portraits and photo reports for institutions and companies. When travelling abroad he works on documentary travel photography
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s