Beiroet, gedenkplaats van Hariri

In Leidschendam zetelt het Internationaal Strafhof dat onderzoek doet naar de bomaanslag op de Libanese president Hariri die daarbij in 2005 om het leven kwam.

Hariri was de man die Libanon na een zeer moeizaam vredesproces naar een nieuwe toekomst leek te gaan leiden. Zijn dood veroorzaakte een diepe schok en tot op de dag van vandaag is niet opgehelderd wie precies achter de aanslag zat. Zijn grootste politieke tegenstander was Hezbollah, een door Iran en Syrië gesteunde politieke beweging die onder de sjiieten in Libanon veel aanhang heeft. Hezbollah heeft echter altijd ontkend iets met de aanslag te maken te hebben. Maar onlangs heeft het Hof in Leidschendam vier leden van Hezbollah aangeklaagd en om uitlevering van deze mannen gevraagd, hetgeen door de huidige Hezbollah-gezinde president Mikati geweigerd wordt.                                       Daarmee dreigt er weer een nieuwe politieke crisis in dit zo verdeelde land.

Midden in de stad, in de schaduw van de immense Mohammad Al Amin moskee, is een provisorische gedenkplaats voor Hariri ingericht in een soort tent.                                      Ook de definitieve gedenkplaats voor de vermoorde president is al jaren onderdeel van de politieke strijd.

Het hof in Leidschendam heeft

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s