Nieuw station in Rotterdam

Ik was onlangs in Rotterdam voor een heel andere opdracht, maar toen ik het Centraal Station uitkwam werd ik getroffen door  de bouw van het nieuwe station of, zoals dat tegenwoordig heet: De OV terminal.                                                                                             Het wordt een mooier station dan er eerst stond, daar is niet echt veel voor nodig, al had die wederopbouw-architectuur ook zijn eigen charme. Het nieuwe gebouw krijgt een enorme kap waarvoor de stalen draagconstructie nu bijna klaar lijkt.                            Intussen wordt ook het plein voor het station – sorry de terminal – opnieuw ingericht. Mannen met helmen en zware werkschoenen leggen de nieuwe stoeptegels.                      Het lijkt me dat vroeger de mannen die dit zware werk deden echte Rotterdammers waren, gezien de reputatie van de stad.  Maar deze mannen klinken eerder Brabants, Achterhoeks, Pools of van nog verder weg.  En de meisjes die voorbij lopen op weg naar de trein klinken meestal ook weinig Rotterdams. Laat staan dat de arbeiders nog fluiten….

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s