Spanje, Feest in Anguiano

Fotobureau Hollandse Hoogte vroeg zijn fotografen onlangs om een fotoserie te maken rond het onderwerp FEEST. Het leverde meer dan 70 fotoseries op. Bijna allemaal waren ze in Nederland geschoten.

Toen ik afgelopen zomer op reis was in Noord Spanje las ik in een lokale krant over een uniek feest in een klein dorp in de Rioja-streek, een traditioneel feest met dansers op stelten in het dorpje Anguiano, het Fiesta de la Magdalena                                                    Tijdens dat Fiesta de la Magdalena wordt de danza de los zancos (dans van de steltlopers) opgevoerd door een achttal jongemannen uit het dorp, gevolgd door de dorpsprocessie waarbij het beeld van Maria Magdalena wordt mee gedragen. Het bijzondere is dat die dansers zich de hele route op stelten voortbewegen. Het meest spannende onderdeel is als ze wervelend om hun as als soefi dansers, omlaag moeten dansen over een steil keienstraatje.

Feast of Mary Magdalene in the village of Anguiano, Spain. Highlight of the feast is the dance of the stilts performed by young men from the village

copyright photo’s Bert Spiertz 2011

Deze slideshow vereist JavaScript.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s