Elmina nu

klik op de foto voor vergroting/click on the image to enlarge

Afgelopen maanden zond de NTR een goed gemaakte documentaire serie uit over de slavernij. Daarin kwam natuurlijk ook het enorme aan zee gelegen fort Elmina in het huidige Ghana aan de orde. Dat fort is gedurende 250 jaar lang door de Hollanders gebruikt om gevangen slaven vast te houden tot er een schip kwam om ze over de oceaan te vervoeren.                                                                                                                                 Vandaag de dag kun je het fort met zijn witte in de zon schitterende muren gewoon bezoeken inclusief de kerkers waar de slaven verbleven. Aan de voet van de hoge witte muur van het fort ligt de vissershaven van het stadje Elmina.  Sommige inwoners van Elmina hebben een Nederlandse naam. Zij stammen meestal af van vrijgelaten slavinnen die een kind kregen van een van de Hollandse officieren. In Elmina is zelfs een kerkhof waar graven te vinden zijn van een aantal van die Hollandse lieden die hier ooit de slavenhandel beheersten.

Foto’s: Bert Spiertz 2009, do not copy any photo’s on this site without permission

The fort of Elmina


The fishing port of Elmina/ click to enlarge image

 

Dutch grave on the graveyard of Elmina

Street in the town of Elmina/ click to enlarge image

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s