Het laatste postkantoor

Het grote postkantoor aan het Neude in Utrecht, een gebouw in art deco uit 1924, was het laatste nog functionerende grote postkantoor van Nederland. Op 27 oktober viel ook voor dit postkantoor het doek.                                                                                                              Ooit was de PTT de trots van Nederland en een van de meest geliefde werkgevers.            In de jaren ’90 werd de PTT geprivatiseerd en opgeheven. De rest van het verhaal is bekend. Liberalisering, internet en email en zware concurrentie van goedkoper werkende postkoeriers.

Het postkantoor op het Neude was 87 jaar lang een begrip in Utrecht, een instituut. Ik weet niet of het ooit zal wennen om in dat gebouw over een paar jaar cappucino te drinken of kleren te kopen                                                                                                                                 Hierbij een serie foto’s gemaakt op de laatste dag van het postkantoor aan de Neude.

alle foto’s copyright Bert Spiertz, kopieer geen foto’s zonder toestemming 

klik op de foto’s voor een vergroting                                                                                                                                                                                                                          

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s