Portretten van Tahrir

(read english text below)

De bezetting van het Tahrirplein duurt nog steeds voort. Op het plein is het overdag druk met de vaste activisten die er dag en nacht verblijven en met bezoekers die ze komen steunen of gewoon een kijkje nemen.  Ik heb enkele deelnemers geportretteerd:

Bovenste foto: Mohammed die een van de vaste activisten is en in het dagelijks leven agent is voor een muziek-uitgeverij.   Daar onder een negentienjarige naamgenoot die de middelbare school heeft afgemaakt maar momenteel werkloos is.

Op de eerste foto hier onder staat Gamel. Hij werkt in Sharm el Sheikh in de toeristenbussines als animator in een hotel.Nu zit hij zonder werk  want de tour operators hebben massaal hun boekingen geannuleerd.

De foto daar onder is van Ahmed, een ondernemende jongeman van 28 die vanaf het internet foto’s heeft geprint van bekende figuren waaronder Che Guevara, Osama Bin Laden, Saddam Hussein en de vroegere Egyptische leider Andel Nasser. Ahmed hoopt dat hij deze foto’s op het plein kan verkopen.                                                                                 Tenslotte een foto van een activist die graag anoniem wilde blijven.

english text:

portraits of Tahrir Square:

above: Mohamed, in daily life working for a music agency. Below another guy called Mohamed who is unemployed after finishing highschool. Next is Gamel who works in a hotel in Sharm el Sheikh but is currently unemployed. Last picture is Ahmed who is trying to sell self made prints of (un)famous men like Che Guevara, saddam Hussein, Bin Laden and Abdel Nasser.                                                                                                                              And finally a picture of an activist who preferred to stay anonymous.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s