Malinese bruiloft

In 2008 bezocht ik een Malinese collega fotograaf in Segou. Hij had net een drukke tijd want het huwelijksseizoen was begonnen en trouwfeesten waren zijn voornaamste opdrachten. Zo had ik het geluk om een paar Malinese bruiloften te kunnen fotograferen.    ’s Middags vindt in het gemeentehuis de officiële ceremonie plaats waarbij de hele familie en andere belangstellenden zich verdringen in het kleine kamertje van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Tegen het eind van de middag, als de hitte wat minder wordt, begint op straat voor het huis van de bruid een band vrolijke muziek te spelen waarop  de vrouwen urenlang dansen, wiegend in een lange rij. De bruid is hierbij niet aanwezig.         Zij zit binnen te wachten tot het moment is aangebroken dat ze naar buiten mag, haar hoofd en gezicht bedekt met een fraaie doek waarna de bruidegom haar meeneemt naar zijn familie.                                                                                                                                       Daarna is het eigenlijke feest afgelopen hoewel de mannen nog uren blijven kletsen en plakken. Voor de jonge meisjes is het alvast een vooruitblik op hun eigen huwelijksdag.

A wedding in Segou, Mali

do not copy without permission/click on the image to enlarge

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s