Poolse werkers

Wie huis en haard verlaat om in een vreemd land zwaar werk te doen tegen het minimumloon verdient respect. Zeker wanneer het merendeel van de inwoners van het gastland geen trek heeft om dat werk te doen, of het loon te laag vindt.                                 De overgrote meerderheid van de duizenden Oost Europeanen die in Nederland werken komen niet om problemen te maken en helemaal niet om wetten te overtreden.                Met een correcte arbeidsbemiddeling, deugdelijke contracten en behoorlijke huisvesting zouden waarschijnlijk heleboel problemen worden opgelost.

Onlangs mocht ik Poolse uitzendkrachten fotograferen in een bedrijf waar afval wordt gerecycled. Zwaar en stoffig werk waar de Polen weinig moeite mee schenen te hebben.     Ik bezocht ook een huisvestingsproject waar ruim dertig mensen in nette tweepersoonkamers wonen. De meeste Polen die ik sprak zien hun verblijf in Nederland als tijdelijk en komen alleen maar hier naartoe omdat ze twee tot drie keer zo veel verdienen als in Polen.

Polish workers in a dutch factory where litter is recycled.

klik op de foto voor vergroting  /  kopieer geen foto’s zonder toestemming

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s