Met Dani naar de Arena

Op 6 maart demonstreerden 50.000 onderwijskrachten in de Arena tegen de bezuinigingen op de begeleiding voor zorgleerlingen in het onderwijs.                                   In de trein kwam ik Dani uit Dieren met zijn pleegmoeder Maaike tegen.

Dani is dertien jaar en zit op een speciale school in een klas met dertien kinderen en extra begeleiding van een intern begeleider.  Dankzij deze zorg kan hij ondanks zijn ADHD toch een VMBO diploma halen waardoor hij later in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien.  Volgens de nieuwe wet zouden leerlingen als hij naar het regulier onderwijs moeten waar de interne begeleiding intussen wordt weg bezuinigd.

Daarom besloten Dani en Maartje om met het voltallige personeel van hun school mee te gaan naar Amsterdam. Dani is bang dat scholen in de toekomst leerlingen als hijzelf niet meer goed zullen kunnen opvangen.                                                                                                 Hij vond de Arena trouwens ook behoorlijk indrukwekkend.  Na afloop werd nog een bezoek gebracht aan het NEMO.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s