1988: overwinningsfeest na Nederland-Duitsland

10 juni 1988: Het Nederlands elftal verslaat de Duitsers in de halve finale van het EK met 2-1. Meteen na het laatste fluitsignaal ontstond in het centrum van Utrecht  een spontaan volksfeest. Het trauma van 1974 was gewroken.                                                                            Op de Lange Viestraat strandde een bus van Centraal Nederland in de menigte en mensen klommen jubelend op het dak van de bus. Er was haast geen politie-agent te bekennen. Niemand had hier op gerekend. Maar het liep voor zover ik weet nergens uit de hand.

Hieronder een scan van mijn contactafdruk. Tijd om alle negatieven te scannen heb ik nu niet, maar  voor wie een hoge resolutiescan of een mooie print wil hebben maak ik natuurlijk wel tijd .

Zonder toestemming foto’s van mijn blog halen is illegaal

Deze diashow vereist JavaScript.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op 1988: overwinningsfeest na Nederland-Duitsland

 1. Ton van den Berg zegt:

  Hallo Bert,
  klopt dit wel? Was het op de avond van de wedstrijd tegen Duitsland al niet na 22.00 uur en dus al donker aan het worden? Is dit soms de zaterdag van de finale??
  Ton van den Berg

  • Bert Spiertz zegt:

   Hallo Ton,
   De wedstrijd werd in Hamburg gespeeld en het begon eind van de middag, 16 uur denk ik. Hierbij een link naar de TV reportage waarop je kan zien dat het geen avondwedstrijd was

 2. Ton van den Berg zegt:

  Goh, ik herinner me een feest laat in de avond, het is dus laat geworden toen. En daar komt bij dat wij die wedstrijden in een donker hok bekeken. Voor mijn gevoel was het dus avond. Dank dat je dit even hebt uitgezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s