Herdenking Slag om Arnhem

Ieder jaar wordt Operatie Market Garden herdacht. Dit was de codenaam voor de poging van de geallieerden in 1944 om de bruggen over de Rijn bij Arnhem in handen te krijgen. Helaas lukte dat niet, maar de strijd, met name om de laatste brug (one bridge too far) werd legendarisch. De na de oorlog herbouwde brug is genoemd naar de bevelhebber van het geallieerde regiment dat de brug verdedigde: John Frost.De herdenking van de vier dagen durende strijd om de brug vindt plaats bij het Airborne monument, bij het begin van de brug. Het aantal veteranen die meegevochten hebben wordt ieder jaar kleiner. Oude mannen, sommige in rolstoelen. Ik moet zeggen: de plechtigheid maakt indruk. En de publieke belangstelling is nog steeds groot.

Commemoration of Operation Market Garden in Arnhem. This solemnity is held every year at the bridge which was defended by commander John Frost during the battle of Arnhem in 1944.

Do not copy photo’s illegaly from this site/ kopieer geen foto illegaal van deze site.

click on the image to enlarge/ klik op de foto om te vergroten

Advertenties

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf jarenlang woonachtige geweest in Utrecht, sinds begin 2015 woont hij in Arnhem. Hij fotografeert journalistiek en reportageseries voor algemeen gebruik door de media voor fotobureau Hollandse Hoogte. Daarnaast maakt hij in opdracht portretfoto's en reportages op sociaal gebied voor diverse maatschappelijke organisaties, adviesbureau's en bedrijven. Tenslotte is hij gepassioneerd reiziger en maakt in het buitenland documentair getinte reisfoto's en series. Bert Spiertz is a professional photographer, living in the city of Utrecht in the Netherlands where he works as a photojournalist and makes portraits and photo reports for institutions and companies. When travelling abroad he works on documentary travel photography
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s