Tentenkamp asielzoekers

Al wekenlang kamperen honderden meestal uitgeprocedeerde asielzoekers in diverse Nederlandse steden in tentenkampen. Zij willen er de aandacht op vestigen dat de door de regering gedwongen terugkeer naar landen als Irak, Somalië en Afghanistan niet veilig is.    Het tentenkamp in Amsterdam West kreeg veruit de meeste media-aandacht, maar ik ging naar Den Haag om op het kampje op de Koekamp, een plantsoen recht tegenover het Centraal Station te fotograferen. Het was koud en sommigen lagen in hun tent onder een warme stapel dekens. Anderen gingen net in de eettent aan een maaltijd. Ik trof er voornamelijk Irakezen en Somaliërs en een enkele Iraniër. Een man uit Irak was al zeven jaar in Nederland, had in de bouw gewerkt met arbeidsvergunning, maar die werd nu niet meer verlengd.

Refugees camping in The Hague as a protest against forced return to their homelands. The government wants to expell asylum seekers from mainly, Irak, Somalia and Afghanistan because these countries are supposed to be safe for return. The refugees fear that they will not be safe after return.

LET OP: KOPIËREN EN PUBLICEREN VAN FOTO’S VAN DEZE BLOG IS ILLEGAAL

vluchtelingenkamp-20354

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s