Auschwitz 70 jaar geleden bevrijd

Vandaag is het 70 jaar geleden dan Auschwitz werd bevrijd door het Rode Leger. Dat is een aanleiding om deze serie foto’s te plaatsen die ik maakte in 2013. Het is heel moeilijk om Auschwitz in woorden te beschrijven en in foto’s al helemaal. Er zijn ontelbare foto’s van de spoorlijn en de ingang met het bord “Arbeit macht frei”. Wat kun je daar nog fotograferen zonder in toeristische cliché’s te vervallen?                                                             Het viel me op dat in de barakken veel raampjes open stonden. Het was een warme dag. Zat het glas in de originele kozijnen? Dat weet ik niet. De ramen boden de bewoners van de barakken uitzicht naar buiten, op andere barakken en hier en daar op een wachttoren of stuk prikkeldraad.  Ik maakte van binnen een foto door een raam en nam een stuk van het kozijn mee. Daarna volgden andere ramen. Ik fotografeerde er een heleboel. Misschien is het een manier om er een beetje dichterbij te komen?

IMG_5780 IMG_5782 polen-auschwitz-5773 polen-auschwitz-5774 polen-auschwitz-5781 polen-auschwitz-IMG_5779

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s