De transformatie van Beiroet, een diaserie

Inmiddels ben ik weer terug uit Libanon en kan ik een diaserie met foto’s uit Beiroet laten zien. Het beeld dat overheerst is van een uitermate dynamische stad die in hoog tempo is aan het veranderen. De littekens van de burgeroorlog die duurde van 1975 tot 1991 verdwijnen, al zijn ze nog steeds wel zichtbaar. Maar hele wijken zijn intussen gesloopt en vervangen door moderne, vaak zeer luxueuze, hoogbouw-appartementen, hotels en kantoren.Het is niet allemaal even fraai, soms eigenlijk triest als je ziet hoe menig ooit prachtig Ottomaans huis uit de 19e eeuw verpietert tussen de 21e eeuwse wolkenkrabbers.

Een ander probleem is de enorme verkeersintensiteit. De auto regeert. De voetganger is vogelvrij, fietsers bestaan niet. De laatste dagen van mijn verblijf hing er bij 36 graden een dikke smog. Dan is door de stad lopen eigenlijk een crime.

Maar al die contrasten leveren wel interessante beelden op. Niet het pittoreske van het oude Midden Oosten. Dat moet je veel meer zoeken in de rest van Libanon, met name in de tweede stad: Tripoli.

Beiroet heeft zijn treurige verleden afgeschud en is bezig te transformeren naar een moderne mix van oost en west. Dat is de toekomst van het Midden Oosten. Die niet te onderdrukken drang naar modernisering. Helaas eigenlijk….

Deze diashow vereist JavaScript.

Diaserie Beiroet oktober 2010.

Het is niet toegestaan foto’s te gebruiken zonder toestemming

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s