Vrijheid

Deze foto’s maakte ik bij de jaarlijkse herdenking van de februaristaking bij het monument de Dokwerker in Amsterdam. Die staking vond plaats in 1942 en was gericht tegen het vervoeren van opgepakte Joden naar de kampen. Een heldhaftige daad van verzet tegen onvrijheid en haat.

Een dag later protesteerde in Arnhem een kleine groep mensen tegen de PVV en het door deze partij gedoogde kabinet Rutte. Die demonstranten namen de vrijheid om te demonstreren tegen Wilders die op zijn beurt de vrijheid heeft om zijn denkbeelden te verkondigen tot in de kamer aan toe. Zo zit het ongeveer met vrijheid volgens mij. Het is een moeilijk begrip, want er is ook een grens.  Bijvoorbeeld bij de vrijheid tot haat zaaien, door wie dan ook.                                                                                                                        Gisteren konden we weer gebruik maken van de vrijheid om onze stem uit te brengen. Nog niet de helft van de mensen maakt daar gebruik van. Misschien is onze vrijheid tegenwoordig zo vanzelfsprekend dat we niet meer beseffen wat een groot goed het is.       Ik denk dat de Libiërs vandaag de dag wat dat betreft misschien beter dan velen in dit land beseffen wat vrijheid waard is.

voor downloaden van foto’s toestemming vragen aan fotograaf

26 februari  demonstratie tegen PVV en kabinet Rutte in Arnhem

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s