Middeleeuwse veldslag in Nijmegen

Stel je bent een jongetje van een jaar of acht en je hebt net een heleboel ridders gezien die een veldslag uitvochten tegen de achtergrond van een middeleeuwse Kruittoren in het Kronenburger Park in Nijmegen. Dan staat een van de gesneuvelde ridders opeens op en komt aan jou vragen of je het niet eng vond. Van verlegenheid kijk je gauw naar de grond zoals het roodharig jongetje op deze foto, of je bekijkt die ridder eens heel goed van dichtbij zoals het andere jongetje.                                                                                                  Die fascinatie voor de riddertijd delen jong en oud.Ik maakte deze en veel andere foto’s tijdens het Gebroeders van Limburg-festival in Nijmegen op 28 augustus. Op dit festival wordt onder andere een veldslag bij Grave uit de veertiende eeuw nagespeeld. Het naspelen van historische gebeurtenissen, re-enacting wordt het genoemd, is een snel in populariteit toenemende vorm van vrije tijdsbesteding.

Over Bert Spiertz

Bert Spiertz is als journalistiek en documentair fotograaf woonachtig in Arnhem. Deze blog is geschiedenis en wordt sinds enige tijd niet meer vernieuwd. Voor actuele berichten en foto's bezoek de website www.spiertzfoto.com Bert Spiertz is a professional photographer, living the Netherlands. This blog is history and will not be continued. You can find my recent images and info on my website: www.spiertzfoto.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Middeleeuwse veldslag in Nijmegen

  1. Jeroen Mank zegt:

    Mooie foto’s. Helaas durfde ik niet zo dichtbij te komen. En waarschijnlijk mocht ik dat als hobby “fotograaf” ook niet. Toch een kleine correctie: De toren in het Kronenburgerpark is niet “de” donjon en is ook geen donjon. Het ding heet de Kruittoren en maakte deel uit van de stadsomwalling. Is du gewoon een toren.
    Als we het hier in Nijmegen over de Donjon hebben, hebben we het over de grote toren van de Valkhof burcht die vroeger in het Valkhofpark gestaan heeft. Hoe die er uit gezien zou kunnen hebben kun je hier zien: http://jeroenmank.wordpress.com/2011/08/29/gebroeders-van-limburg-festival-toch-nog-nagebouwd/
    Het is de grote toren centraal in het complex. Strict genomen is dat trouwens ook geen donjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s